ZAGREB - U Hrvatskom Saboru 22. siječnja 2020. godine (srijeda) održao se radni sastanak predstavnika i predstavnike udruga austrijske, bugarske, njemačke, poljske, rumunjske, rusinske, ruske, ukrajinske, turske, vlaške i židovske nacionalne manjine koje predstavlja saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Sastanak se održao u prostorijama Hrvatskog sabora (Trg sv. Marka 6, Zagreb) s početkom 13. 00 sati. sa

Dnevnim redom:

  1. Upoznavanje s ostvareni projektima i postignutim ciljevima u 2019
  2. Izlaganje perspektiva i planova za 2020
  3. Razno

Pored ostalih pripadnika nacionalnih manjina sudjelovali su i predstavnici Saveza Rusina Republike Hrvatske i to dopredsjednik Saveza Rusina RH. Vlado Rusin, predsjednik Vijeća rusinske nacionalne manjine Općine Bogdanovci Tomislav Keteleš, animator kulture i tajnik Saveza Rusina RH. Zvonko Kostelnik i Tanja Krenjicki ispred KUD-a joakim Hardi.

Veljko Kajtazi je sve prisutne pozdravio i svima se zahvalio što su našli vremena da prisustvuju radnom sastanku. Upoznao je sve prisutne o ostvareni projektima i postignutim ciljevima u 2019 i izložio perspektive i planove za 2020 godinu među kojima su i predstojeći izbori za Hrvatski Sabor Republike Hrvatske.