PETROVCI – Obilježavanje Dana Općine Bogdanovci u Petrovcima 06.05.2023 počelo je sa svečanim polaganjem vijenaca na spomen obilježju na mjesnom groblju Petrovci. Pored izaslanstva Sabora RH, Vukovarsko-srijemske županije, predstavnici Općine Poličnik i Lumbarda, te načelnici Općine i hrvatski branitelji položili su vijence i zapalili svijeće, a Župnik Vladimir Sedlak održao je prigodnu molitvu nakon polaganje vijenaca.

S početkom u 19:00 sati započela je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bogdanovci u Domu kulture Petrovci. Tijekom govora predsjednica općinskog vijeća gđa. Savić Bajac spomenula je važnost datuma 5. svibnja i njegov značaj za mještane Bogdanovaca i cijele Republike Hrvatske. Nakon nje obratio se prigodnim govorom načelnik općine gosp. Barun te prezentirao ostvareni uspjeh u proteklom razdoblju te planove u budućem razdoblju. Prisutnima se obratio izaslanik Sabora RH i Vlade RH, saborski zastupnik gosp. Mažar i sa prigodnim riječima potpore u daljnjem radu te čestitkom svim građanima Općine njihov dan.

Po završetku sjednice uslijedio je svečani koncert kulturno umjetničkih društava sa područja Općine. Nastupali su KUD Joakim Hardi Petrovci, Rusnak, društvo Rusina u Republici Hrvatskoj , KUD "Seljačka Sloga" Bogdanovci .

Nakon nastupa KUD-ova na igralištu područne škole Petrovci bila je podjela domaćeg čobanca koji su kuhali lovci LU Jelen Petrovci.

Nastavak proslave Dana Općine Bogdanovci započeo je u nedjelju 07.05.2023 svetom misom u crkvi Pokrova presvete Bogorodice Petrovci. Nakon svete mise na stadionu NK Petrovci odigrana je nogometna utakmica pionira NK Petrovci i NK Tovarnik. Nakon utakmice ŠN Korner započela je sa sportskim igrama mladih. Sve skupa završilo je sa vatrogasnom vježbom DVD Petrovci sa svom djecom.