PETROVCI - Povodom obilježavanja 31. obljetnice sjećanja na teška stradanja branitelja i civila u Petrovcima 01. Listopada 2022 započeo je program panahidom - molitvenim spomenom u crkvi Pokrova presvete Bogorodice za sve ubijene, nestale i preminule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu koju je održao župnik Vladimir Sedlak. Završetkom molitvenog spomena uputili smo se na mjesno groblje Petrovci kako bi položili vijence i zapalili svijeće. Himnu su otpjevali svojim srce muška pjevačka skupina KUD Joakim Hardi Petrovci. Vijenci su položili obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, izaslanik ministarstva hrvatskih branitelja gosp. Stipo Rimac, izaslanik Vukovarsko-srijemske županije, u ime grada Vukovara Savjet za branitelje gospđ Tomislav Josić, Općina Bogdanovci, zajednički vijenac svih hrvatski branitelji.

Nakon polaganja vijenaca župnik gosp. Sedlak prigodnom molitvom obratio se uzvanicima i gostima. Poslije molitve svima nazočnima obratio se načelnik Općine Bogdanovci gosp. Marko Barun gdje je istaknuo hrabrost i jedinstvo na izabrani teži put ka slobodi u stvaranju suvremene Hrvatske. Ispred Ministarstva hrvatskih branitelja obratio se Stipo Rimac te sve prisutne podsjetio na te dane 1991. godine.

Nakon polaganja vijenaca zajednički mještani, uzvanici i gosti zaputili su se na prigodni domjenak u društveni dom Sokolana Petrovci.