PETROVCI - Povodom obilježavanja 32. obljetnice sjećanja na teška stradanja branitelja i civila u Petrovcima 30. rujna 2023 započeo je program panahidom - molitvenim spomenom u crkvi Pokrova presvete Bogorodice za sve ubijene, nestale i preminule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu koju je održao župnik Vladimir Sedlak. Završetkom molitvenog spomena uputili smo se na mjesno groblje Petrovci kako bi položili vijence i zapalili svijeće. Himnu su otpjevali muška pjevačka skupina KUD Joakim Hardi Petrovci. Vijenci su položili izaslanici Hrvatskog sabora, Vlade RH, Ministarstva obrane, Hrvatskih branitelja te Ministarstva unutarnjih poslova. Ujedno izaslanik naše Vukovarsko srijemske županije, grada Vukovara, Općine Bogdanovci te zajednički vijenac Hrvatski branitelji.

Nakon polaganja vijenaca župnik gosp. Sedlak prigodnom molitvom obratio se uzvanicima i gostima. Poslije molitve svima nazočnima obratio se u ime UHDDR Petrovci i VMO Petrovci, Andrija Krizmanić te načelnik Općine Bogdanovci gosp. Marko Barun gdje su istaknuli važnost nezaborava ovoga dana gdje se stvarala sloboda suvremene Hrvatske i to na temelju onih koji su dali svoje živote na oltaru domovine.

Zahvaljujemo učiteljici i učenicima područne škole Petrovci na prigodnoj recitaciji.

Nakon polaganja vijenaca zajednički mještani, uzvanici i gosti zaputili su se na prigodni domjenak u društveni dom Sokolana Petrovci.