OSIJEK - U organizaciji KUD Rusina Osijek a uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine RH, 30. listopada održana je manifestacija „Viđeno kamerom“.

Manifestaciju je otvorila Ahnetka Balatinac, Predstavnica rusinske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije i članica KUD Rusina Osijek, jer je dio članova Društva, na čelu s predsjednikom, zbog bolesti i obiteljskih dužnosti, bio odsutan.

Manifestacija je u okviru Memorijala Vladimir Timko prvi puta održana u ovom formatu a prvenstveno zbog pandemije COVID-19. Članovi KUD-a imali su prigodu poslati najviše tri fotografije Osijeka ili prirode oko Osijeka na natječaj koji je trajao tjedan dana. Nakon toga su prilozi šifrirani te predočeni žiriju u sastavu: Jasminka Vančura, Tihana Zdravković i Mirko Ribić. Odlukom Predsjedništva, žiri je mogao od jednog autora proglasiti samo jednu fotografiju za nagradu.

Pristigle su fotografije od šest autora. Fotografije su poslali: Zdenko Sivč, Helena Timko, Helena Šoban, Tatjana Timko, Ognjen Zdravković i Ahnetka Balatinac.

Žiri je odlučio da je 3. mjesto osvojila Helena Šoban, 2. Tatjana Timko a 1. Ahnetka Balatinac.

Nakon proglašenja pobjednika i dodijele nagrada, članovi Društva su u ugodnom razgovoru nastavili druženje, ovaj puta bez pjesme ili plesa a sve zbog epidemioloških mjera koje su na snazi.

Ahnetka Balatinac