Na Likovnoj koloniji je sudjelovalo petoro umjetnika iz zemlje i inozemstva. Dvoje iz Vojvodine: Lidija Barna i Vlado Njaradi te troje iz Hrvatske: Ljerka Božinović, Miroslav Odavić i Ratko Žaja. Kolonija je trajala od 19. do 22. lipnja a organizator je bilo KUD-o Rusina iz Osijeka uz financijsku podršku Savjeta za nacionalne manjine RH, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Sponzor je bila Pivovara Osijek a za mjesto održavanja, izabran je Dom obrtnika u Aljmašu.

U okviru Kolonije, u subotu navečer, prikazana je monodrama "Ferko MIškanjov" u izvođenju Zvonimira Hardija iz Petrovaca, člana KUD "Joakim Hardi".

Završnu izložbu postavili su članovi KUD-a Rusina Osijek a svaki slikar je rekao nekoliko riječi o svojim slikama. KUD-o Rusina Osijek, u kratkom programu poklonio je slikarima i prisutnima nekoliko pjesama iz svog bogatog repertoara. Ispred Društva, voditelji ovogodišnje Kolonije bili su Mirjana i Mirko Ribić. Nakon službenog dijela programa, druženje se nastavilo uz ručak do kasnih popodnevnih sati.

Više će se moći pročitati u 181. broju Nove dumke.